Tikaani Outdoor biedt mensen, op een laagdrempelige manier, de kans om kennis te maken met outdoor skills, basis survival skills, bushcraft, hangmat kamperen en hiking.

Er worden regelmatig nieuwe workshops en basis cursussen aangeboden.  Te denken valt aan vuur maken met materialen uit de natuur, veilig omgaan met een mes of bijl, koken op open vuur, het opzetten van een basis kamp voor de nacht, hangmat kamperen, meerdaagse hikes en het veilig plannen van jouw eigen (micro) avontuur.

Wij streven ernaar om voor iedereen een passende workshop of cursus in ons assortiment te hebben. Zit jouw gewenste onderdeel er niet tussen? Neem dan contact met ons op zodat wij eventueel aan jouw wensen kunnen voldoen.

Al onze workshops en cursussen worden met een garantie aangeboden. Mocht het zo zijn dat wij besluiten om een geplande datum niet door te laten gaan, dan krijg jij als klant het bedrag van het geboekte onderdeel voor 100% vergoed. 

(Dit kan eventueel voorkomen door (natuur)rampen, een tekort aan aanmeldingen voor een onderdeel, ziekte in ons team en andere onvoorziene omstandigheden.)

De recente COVID-19 pandemie behoort ook tot deze groep uitzonderingen.

 

Tikaani’s Backpack Adventure

 Een 3-daagse outdoor cursus 

Op dit avontuur ga je op een laagdrempelige manier alle benodigde outdoor skills leren vanuit het veld. Een kleine greep uit de vaardigheden: mesveiligheid, het maken van vuur, zuiveren van water, benodigde uitrusting, campcraft, oriënteren met kaart en kompas enzovoorts.

Alles wat je nodig hebt om later zelfstandig op pad te gaan, komt in ons avontuur aan bod!

Wij werken deze drie dagen vanuit de rugzak en zullen onderweg voor onszelf en zo nodig onze teamgenoten moeten zorgen…

Voor dit avontuur verzamelen wij ons in de Franse Ardennen, je dient jouw eigen voedselpakket en uitrusting te verzorgen. (BEKIJK DE GEARLIST) Je kan een deel van het materiaal bij ons huren of desgewenst aanschaffen. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere tarps, complete hangmat sets en rugzakken beschikbaar. Vraag gerust naar de mogelijkheden of neem een kijkje in onze webshop

Nieuwe data voor 2022:

19 tm 21 augustus 2022

De deelname is vanaf 16 jaar

De kosten zijn 295 euro pp, dit is inclusief professionele begeleiding door 2 instructeurs, de nodige uitleen- en lesmaterialen.

Minimaal 8, maximaal 12 deelnemers

Tikaani's Hang-Out

Een workshop voor beginnende hangmat kampeerders

Altijd al willen kamperen in een hangmat maar weet je niet hoe je moet beginnen?

Wat heb je nodig? Wat moet je nou wel doen en wat juist niet? Hoe hang je een hangmat op zodat hij goed hangt en de bomen niet beschadigen? En hoe blijf je nou eigenlijk de hele nacht warm en droog als het regent en waait?

Tikaani Outdoor gaat jou aan de hand van zijn favoriete hangmat merken de basis kennis meegeven en hands-on uitleggen hoe je deze eerste stappen kan maken. Er zijn verschillende hangmatten, Tarps, ophang systemen en meer!

Van 9:30 tot 15:00 wil ik jullie uitnodigen om bij mij op Tikaani’s Basecamp onder het genot van een Kop koffie of thee bij het kampvuur kennis te maken met hangmat kamperen. Het is de bedoeling dat je laagdrempelig kan proberen, vragen en leren…

Wil jij ook komen? Geef je dan op via onze webshop 

Deze workshop staat gepland voor de data:

Deelname is vanaf 10 jaar onder begeleiding  en vanaf 16 jaar zelfstandig. Minimaal 8, maximaal 12 personen.

 De kosten zijn 39.50 euro pp

Dit is inclusief professionele begeleiding, een presentje, drinken, snacks, Lunch, lesmateriaal etc. 

Graag zelf eet en drink gerei meenemen!

Tikaani's Tools of the Trade:
HET MES

Een workshop in teken van het mes

(Inclusief een, door LARS FÄLT zelf, gesigneerd boek en een DC4 slijpsteen)

Het mes is een fundamenteel stuk gereedschap welke onlosmakelijk is verbonden met bushcraft, survival en andere outdoor vaardigheden. Een goed mes gaat jaren, zo niet levenslang, mee.

Regelmatig worden er tijdens een van onze workshops en cursussen vragen gesteld over het belangrijkste stuk gereedschap van allemaal… Het mes.  Welke moet ik hebben, wat is de beste staalsoort, hoe groot moet een mes zijn, hoe moet ik een mes slijpen en onderhouden enzovoorts…  

Daarom presenteert Tikaani Outdoor met gepaste trots een geheel nieuw workshop concept:

Tikaani’s Tools of the Trade: Het Mes

Een uitgebreide workshop over alles wat je wilt weten over het mes. Uiteraard op dezelfde laagdrempelige en professionele manier als jullie van ons gewend zijn. Tijdens deze praktisch ingerichte workshop gaan we dieper in op onderwerpen als: mes veiligheid, snijtechnieken, veel gebruikte grepen, snijprojecten, slijpen en onderhoud. Na afloop van deze dag genieten we gezamenlijk van een heerlijke warme maaltijd en kletsen we na over de nieuwe verworven vaardigheden en kennis.

Ben je na het lezen net zo enthousiast geworden als wij zijn? Meld je dan snel aan via onze webshop.

Deze cursus duurt van 12:30 tot 19:00 en staat gepland voor de volgende data:  

Deelname is vanaf 12 jaar onder begeleiding en vanaf 16 jaar zelfstandig. Minimaal 8, maximaal 12 personen.

De kosten zijn € 99,50 pp

Dit is inclusief professionele begeleiding, gezamenlijk diner rond het kampvuur, koffie en thee, lesmaterialen en een “leen mes”. Bovendien ga je aan het eind van de workshop naar huis met een, DOOR LARS FÄLT GESIGNEERD exemplaar van het boek ‘using a knife’ van survival legende Lars Fält en een DC4 keramische slijpsteen van Fallkniven!

(heb jij al een goede slijpsteen? Neem dan even contact met ons op via de contactpagina)

Graag zelf eet en drinkgerei meenemen

TIKAANI’S CAMPFIRE

 Een workshop over vuur

Op deze workshop ga ik jullie van alles vertellen over het maken van vuur met natuurlijke materialen. Ook ga ik jullie, aan de hand van mijn verzamelde materialen, vertellen over allerlei natuurlijke tondel soorten en de fases waarin een vuur opgebouwd kan worden tot een stabiel en functioneel vuur om bijvoorbeeld op te koken, mee te seinen of een vuur dat voor comfort en warmte zorgt.

Natuurlijk gaan jullie zelf ook aan de slag! Jullie nemen het tegen elkaar op in een ware challenge! Misschien win jij wel een prijs?! Daarna gaan jullie onder begeleiding leren om vuur te maken met een firesteel en met de combinatie van verkoold katoen, vuurslag en vuursteen. Jullie zullen allemaal een klein kooltje tot een echte vlam gaan blazen!

Wil jij ook komen? Geef je dan op via onze webshop

Deze workshop duurt van 9:30 tot 15:30 en staat gepland voor de data:

Deelname is vanaf 10 jaar onder begeleiding en vanaf 16 jaar zelfstandig

Minimaal 8, maximaal 12 personen

De kosten zijn 49.50 euro pp. 

Dit is inclusief professionele begeleiding, lunch, drinken en de nodige cursusmaterialen en een presentje. Graag zelf eet en drink gerei meenemen

 

Tikaani's Young Wolves

Een 2-daagse outdoor cursus voor ouder en kind

Ben jij een vader of moeder die altijd al eens met zoon of dochter een weekend de Nederlandse wildernis in zou willen? Samen ontsnappen aan het hectische leven van deze tijd? De rust van de natuur ervaren en tegelijkertijd een stoer en onuitwisbaar weekend beleven? Dit is jullie kans om met Tikaani twee dagen op avontuur te gaan.

Tikaani Outdoor gaat jullie in deze cursus van allerlei basis outdoor vaardigheden aanleren. Door deze vaardigheden zullen jullie na het weekend voor altijd met andere ogen naar de natuur kijken. Jullie zullen meer begrijpen, meer zien en vooral meer verliefd worden op de natuur en het echte “outdoor” leven!  Tikaani Outdoor  gaat ervoor zorgen dat jullie samen klaar zijn om zelf van de gebaande paden af te wijken en in de toekomst jullie eigen (micro) avonturen te maken en beleven.

Een paar van de vaardigheden op een rij:
  • Vuur maken
  • Water filteren
  • Mesgebruik
  • Onderkomen maken
  • Knopen
  • Bomen en planten
  • sporen 
Nieuwe data volgen voor 2022, vraag gerust naar de mogelijkheden om te reserveren via ons contactformulier
  
Deelname is vanaf 8 jaar, minimaal 8, maximaal 12 koppels
De kosten zijn 225 euro per koppel. 
Eén extra kind mag mee voor een meerprijs van 35 euro 
 
Dit is inclusief degelijk mes voor ouder en kind, professionele begeleiding, 1x avondmaaltijd, 1x ontbijt, drinken, lesmaterialen, terreinhuur en een presentje. Graag zelf eet en drink gerei meenemen.
 
U kunt een deel van het materiaal bij ons huren of aanschaffen. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere complete hangmat sets, shelters en tenten beschikbaar. Vraag even naar de mogelijkheden of kijk in onze webshop!
 

Waking Your Wolf

Een 2-daagse outdoor cursus voor volwassenen

Heb je altijd al willen weten hoe je op verschillende manieren vuur kan maken met materialen uit de natuur? 
Droom je ervan om midden in het bos wakker te worden in jouw zelf gemaakte onderkomen? 
Wil jij gezellig samen met jouw mede cursisten een heerlijk maaltje koken boven een echt kampvuur en
nog veel meer basis outdoor kennis op doen zodat je zelf verantwoord op pad kunt? 
 
Kortom, wil jij zoals wij dit noemen “wildkamperen in een getemd land”?
Dat kan je dat leren in deze tweedaagse cursus.
 
Nieuwe datum voor 2022: 
 
 
Deelname is vanaf 16 jaar, minimaal 8, maximaal 14 deelnemers
 
De kosten zijn 199 Euro pp.
 
Dit is inclusief degelijk mes, professionele begeleiding, 1x avondmaaltijd, 1x ontbijt, drinken, lesmaterialen, terreinhuur en een presentje. Graag zelf eet en drink gerei meenemen.
 
U kunt een deel van het materiaal bij ons huren of aanschaffen. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere complete hangmat sets, shelters en tenten beschikbaar. Vraag even naar de mogelijkheden of kijk in onze webshop!

Tikaani Outdoor inhuren

Voor evenementen, groepen en Privé

Tikaani Outdoor organiseert ook bedrijfsuitjes en teamdagen. Wij hebben een compleet verzorgd programma inclusief eten en drinken. De duur van deze dag is van 12:00 tot ongeveer 20:00 en is voor 10 tot 25 personen. 

Wij geven ook workshops op locatie en zijn beschikbaar voor privé instructie.

Neem gerust even contact op voor de mogelijkheden

Tikaaninieuw_vectorized

Tikaani Outdoor

Wapenveld

Nederland

Tel: 0624128852

E-mail: tikaani.outdoor@gmail.com

KVK: 71967575