Tikaani’s Backpack Adventure

 Een 3 daagse outdoor cursus 

Op dit avontuur ga je op een laagdrempelige manier alle benodigde outdoor skills leren vanuit het veld.

Een kleine greep uit de vaardigheden: mesveiligheid, het maken van vuur, water, benodigde uitrusting, campcraft, oriënteren met kaart en kompas enzovoorts.

Alles wat je nodig hebt om later zelfstandig op pad te gaan, komt in ons avontuur aan bod!

Wij werken deze drie dagen vanuit de rugzak, verplaatsen in totaal ongeveer 25 kilometer en zullen onderweg voor onszelf en zo nodig onze teamgenoten moeten zorgen…

Voor dit avontuur verzamelen wij ons in de Franse Ardennen, je dient jouw eigen voedselpakket en uitrusting te verzorgen. (BEKIJK DE GEARLIST) Je kan een deel van het materiaal bij ons huren of desgewenst aanschaffen. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere tarps, complete hangmat sets en rugzakken beschikbaar. Vraag gerust naar de mogelijkheden of neem een kijkje in onze webshop.

Deze cursus staat gepland voor: 28, 29 en 30 mei 2021

Wil jij ook komen? geef je dan op via de webshop

De deelname is vanaf 16 jaar

De kosten zijn per persoon 275 euro, dit is inclusief professionele begeleiding door 2 instructeurs, de nodige uitleen en lesmaterialen.

Minimaal 8, maximaal 12 deelnemers

Tikaani's Hang-Out

Een workshop voor beginnende hangmat kampeerders

Altijd al willen kamperen in een hangmat maar weet je niet hoe je moet beginnen?

Wat heb je nodig? Wat moet je nou wel doen en wat juist niet? Hoe hang je een hangmat op zodat hij goed hangt en de bomen niet beschadigen? En hoe blijf je nou eigenlijk de hele nacht warm en droog als het regent en waait?

Tikaani Outdoor gaat jou aan de hand van zijn favoriete hangmat merken de basis kennis meegeven en hands-on uitleggen hoe je deze eerste stappen kan maken. Er zijn verschillende hangmatten, Tarps, ophang systemen en meer!

Van 10:00 tot 14:30 wil ik jullie uitnodigen om bij mij op Tikaani’s Basecamp onder het genot van een Kop koffie of thee bij het kampvuur kennis te maken met hangmat kamperen. Het is de bedoeling dat je laagdrempelig kan proberen, vragen en leren…

Wil jij ook komen? Geef je dan op via onze webshop of contact pagina.

De eerst volgende data: 14 Nov 2020

Deelname is vanaf 10 jaar onder begeleiding  en vanaf 16 jaar zelfstandig. Minimaal 10, maximaal 14 personen.

 De kosten zijn per persoon 35 euro pp

Dit is inclusief professionele begeleiding, drinken, snacks, Lunch, lesmateriaal en een presentje. Graag zelf eet en drink gerei meenemen!

TIKAANI’S CAMPFIRE

 Een workshop over vuur

Op deze workshop ga ik jullie van alles vertellen over het maken van vuur met natuurlijke materialen. Ook ga ik jullie, aan de hand van mijn verzamelde materialen, vertellen over allerlei natuurlijke tondel soorten en de fases waarin een vuur opgebouwd kan worden tot een stabiel en functioneel vuur om bijvoorbeeld op te koken, mee te seinen of een vuur dat voor comfort en warmte zorgt.

Natuurlijk gaan jullie zelf ook aan de slag! Jullie nemen het tegen elkaar op in een ware challenge! Misschien win jij wel een prijs?! Daarna gaan jullie onder begeleiding leren om vuur te maken met een firesteel en met de combinatie van verkoold katoen, vuurslag en een vuursteen. Jullie zullen allemaal een klein kooltje tot een echte vlam gaan blazen!

Wil jij ook komen? Meer informatie en opgeven kan via de contact pagina en rechtstreeks op onze webshop

Deze workshop staat gepland op 15 Nov 2020 van 10:00 tot 14:30

Deelname is vanaf 10 jaar onder begeleiding en vanaf 16 jaar zelfstandig

Minimaal 10, maximaal 14 personen

De kosten zijn per persoon 45 euro. 

Dit is inclusief professionele begeleiding, lunch, drinken en de nodige cursusmaterialen en een presentje. Graag zelf eet en drink gerei meenemen!

Waking Your Wolf

Een basis outdoor cursus voor volwassenen

Heb je altijd al willen weten hoe je op verschillende manieren vuur kan maken met materialen uit de natuur? 
Droom je ervan om midden in het bos wakker te worden in jouw zelf gemaakte onderkomen? 
Wil jij gezellig samen met jouw mede cursisten een heerlijk maaltje koken boven een echt kampvuur en
nog veel meer basis outdoor kennis op doen zodat je zelf verantwoord op pad kunt? 
 
Kortom, wil jij zoals wij dit noemen “wildkamperen in een getemd land”?
Dat kan je dat leren in deze tweedaagse cursus.
 
Geef je op via de contact pagina.
 
Voor deze cursus is nog geen datum bekend. Neem gerust contact op.
 
Deelname is vanaf 16 jaar, minimaal 10, maximaal 14 deelnemers
De kosten zijn per persoon 195 Euro.
 
Dit is inclusief degelijk mes, professionele begeleiding, eten, drinken, lesmaterialen, terreinhuur en een presentje. Graag zelf eet en drink gerei meenemen.
 
U kunt een deel van het materiaal bij ons huren of aanschaffen. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere complete hangmat sets, shelters en tenten beschikbaar 

Tikaani's Young Wolves

Een outdoor cursus voor ouder en kind

Ben jij een vader of moeder die altijd al eens met zoon of dochter een weekend de Nederlandse wildernis in zou willen? Samen ontsnappen aan het hectische leven van deze tijd? De rust van de natuur ervaren en tegelijkertijd een stoer en onuitwisbaar weekend beleven? Dit is jullie kans om met Tikaani twee dagen op avontuur te gaan.
 
Tikaani Outdoor gaat jullie in deze cursus van allerlei basis outdoor vaardigheden aanleren. Door deze vaardigheden zullen jullie na het weekend voor altijd met andere ogen naar de natuur kijken. Jullie zullen meer begrijpen, meer zien en vooral meer verliefd worden op de natuur en het echte “outdoor” leven!  Tikaani Outdoor  gaat ervoor zorgen dat jullie samen klaar zijn om zelf van de gebaande paden af te wijken en in de toekomst jullie eigen (micro) avonturen te maken en beleven.
Wil jij samen met jouw kleine wolf ook meedoen? 
 
Geef je dan op via de contact pagina. 
 
De eerst volgende cursus is op 8 en 9 mei 2021 =VOLGEBOEKT
 
Er wordt aan een extra weekend in 2021 gewerkt dus bij genoeg interesse gaat deze gepland worden voor in het voorjaar!
 
Deelname is vanaf 8 jaar, minimaal 10, maximaal 14 koppels
De kosten zijn per koppel, 215 euro. 
Een extra kind mag mee voor een meerprijs van 35 euro 
 
Dit is inclusief degelijk mes voor ouder, een degelijk safe mes voor kind, professionele begeleiding, eten, drinken, lesmaterialen en terreinhuur. Graag zelf eet en drink gerei meenemen!
 

Tikaani’s Campfire & Fika 

Een workshop en een sociaal moment voor outdoor liefhebbers in één

Hou jij van het outdoor leven, echte koffie en een lekker gebakje bij het kampvuur?? Dan is deze workshop zeker wat voor jou!

Fika is een Zweedse uitdrukking, een traditie. Fika is, op een bepaald moment van de dag, samen met vrienden koffie drinken met een koek, een stuk gebak of een zoet broodje. Het is een moment van ontspannen en converseren. Fika is iets wat men in het Noorden bijna dagelijks doet. Vroeger werd dit ook rond het kampvuur gedaan en dit is precies wat ik met jullie wil gaan doen.

Op deze workshop ga ik jullie leren hoe je een vuur opbouwt volgens de 7 fasen en welk hout geschikt is om mee te koken. Hierna gaan jullie in groepen zelf vuur maken met een firesteel. Jullie gaan ook leren om te werken met dutch ovens en we maken samen een heerlijke pot kampvuur koffie (en thee).

Natuurlijk is dit niet alles! Volgens een paar heerlijke Zweedse recepten gaan wij een aantal (zoete) gerechten bakken die perfect bij fika thuis horen. 

Als alle gerechten klaar zijn en de verse pot kampvuurkoffie staat te dampen bij het vuur, is het tijd voor ontspanning…

We gaan proeven van elkaars bak kunsten, de echte wildernis koffie drinken en aan de hand van de, door jullie meegenomen foto’s, gaan we onze mooiste outdoor ervaringen met elkaar delen.

Kortom, een perfecte combinatie van outdoor skills, lekker smikkelen en leuke gesprekken in één!

opgeven kan via de contact pagina.

Deelname is vanaf 16 jaar

De kosten zijn per persoon 55 euro, dit is inclusief professionele begeleiding, eten, drinken, de nodige lesmaterialen en een presentje. Graag zelf eet en drink gerei meenemen!

 Minimaal 10, maximaal 14 deelnemers

 

Tikaani Outdoor inhuren

Voor evenementen, groepen en Privé

Tikaani Outdoor organiseert ook bedrijfsuitjes en teamdagen. Wij hebben een compleet verzorgd programma inclusief eten en drinken. De duur van deze dag is van 12:00 tot ongeveer 20:00 en is voor 10 tot 25 personen. 

Wij geven ook workshops op locatie en zijn beschikbaar voor privé instructie.

Neem gerust even contact op voor de mogelijkheden

Tikaaninieuw_vectorized

Tikaani Outdoor

Wapenveld

Nederland

Tel: 0624128852

E-mail: tikaani.outdoor@gmail.com

KVK: 71967575