Op deze pagina vind u de links naar interessante Youtube video’s die ik over de jaren gemaakt heb. Deze varieren van instructie video’s tot avonturen in binnen en buitenland. 

Leer vuur maken met vuurslag en vuursteen, hoe je een hangmat goed kan ophangen, hoe houtbranders werken, verschillende shelters opzetten en gebruiken enzovoorts.

Er komen regelmatig nieuwe instructie video’s uit op mijn kanaal “Tikaani Outdoor” dus subscribe snel en blijf op de hoogte van nieuwe releases. Laat gerust een reactie achter in de comments en een duimpje omhoog of naar beneden om mij te laten weten wat je van de video’s vind. Zo kan ik blijven ontwikkelen en probeer ik aan jullie vragen te voldoen!

Veel kijkplezier…

Vuur maken:

Geartalk en product informatie:

Avontuur video's en overnighters:

Pinewood® hiking video met Tikaani Outdoor:
Waarom zo vroeg???

Dit is wat mensen mij wel eens vragen.

Waarom zo vroeg…

Ik loop, net voordat de zon op komt, in mijn Pinewood outfit over de Veluwe en met een glimlach denk ik weer eventjes aan deze vraag. Het is de eerste winterse ochtend en het rijp staat prachtig op de heidevelden. Ik heb daarom vandaag mijn Lappmark broek aangetrokken, deze is flexibel en vanaf de knieën wind en waterdicht. Ideaal om mee door de velden te wandelen. Het is stil.. Muisstil. Ik zie aan de overkant van het heideveld een reebok staan. Hij graast wat en zijn uitademing is zichtbaar door de vorst. Een groep ganzen komt in formatie overvliegen, op zoek naar warmere oorden. Ze lijken wat te mopperen maar dat is iets wat ik zelf invul. Ze lijken geen hinder van elkaar te hebben want de reebok gaat onverstoord verder met zijn bezigheden. 

Er staat een frisse wind en ik rits de kraag van mijn Telluz jas wat hoger dicht zodat de wind geen invloed heeft op mijn comfort. Langzaam vervolgt mijn weg over het smalle zandpad. Ik stop even om de rijp van dichtbij te bekijken. Miljoenen kleine kristallen fonkelen in de eerste zonnestralen. Het is betoverend. De kleinste details dringen tot mij door en ik voel rust, ik voel me hier thuis… 

Na een poosje wandel ik weer verder. De heidevelden maken plaats voor loofbos en ik drink in alle rust een kop warme chocomelk. Dagdromend loop ik weer terug naar de “beschaving”, duty calls.. De werkdag begint en ik ben er klaar voor! 

Moet ik nu nog aan u uitleggen waarom zo vroeg? 

Thanks Pinewood® Benelux voor deze kans en natuurlijk Vincent Croce Photography (video en montage) voor deze prachtige hiking shortclip. 

Groetjes Mike en Taiga, Tikaani Outdoor

Tikaaninieuw_vectorized

Tikaani Outdoor

Wapenveld

Nederland

Tel: 0624128852

E-mail: tikaani.outdoor@gmail.com

KVK: 71967575