OTUL

De OTUL is een lichtgewicht onderdeken welke beschermt tegen wind, kou en vocht, zodat u zelfs in de herfst en winter comfortabel in een hangmat kunt slapen.

Als je gaat slapen in een hangmat, wordt een traditionele slaapzak aan de onderzijde sterk gecomprimeerd. Dit beïnvloed de mate van isolatie vanaf de bodem en zijkanten. Dit is vooral vervelend in de herfst en winter. Dit zijn de maanden waar zelfs slaapmatten van goede kwaliteit geen volledige bescherming tegen de vorst kunnen garanderen, vooral omdat ze vaak te smal zijn. Onze OTUL onderdeken creëert in deze maanden juist een zeer effectieve laag stilstaande lucht rond de hangmat, Het “interieur van de hangmat” wordt hierdoor aangenaam en comfortabel door jouw eigen lichaam verwarmd. Met deze onderdeken is een slaapmat dus eigenlijk overbodig geworden!

OTUL is de lichtste in de handel verkrijgbare full-size synthetische onderdeken in zijn temperatuurklasse.  De onderdeken heeft een rechthoekige vorm met afmetingen van 200 × 140 cm, weegt maar 820 gram en biedt comfort in het bereik tot ongeveer -2 a -4 ° C (getest door Tikaani Outdoor in combinatie met een slaapzak met vergelijkbare comfort rating) 

De effectiviteit van de OTUL onderdeken bestaat uit drie elementen:

Een lichtgewicht, duurzame en sneldrogende buitentijk van polyamide met microripstop-weefsel. De jassen en slaapzakken van de Poolse speciale eenheden GROM en FORMOZA zijn gemaakt van exact dezelfde stof!

Een uitstekend isolerende vulling van – CLIMASHIELD Apex 4.0, dit is de meest effectieve synthetische isolatie ter wereld. Lichtgewicht, veerkrachtig, duurzaam en vooral hydrofoob – het absorbeert geen water waardoor het zijn isolatie in vochtig weer ook grotendeels behoud!

Minimalistisch, universeel ontwerp – Otul is een multifunctioneel product en zeer gemakkelijk te gebruiken. Zowel het ophangsysteem als het afstellen is zeer eenvoudig. De onderdeken past op elke hangmat. Installatie en afstelling van de onderdeken duurt letterlijk anderhalve minuut!

Op vier plaatsen over de lengte van OTUL zijn lussen bevestigd die kunnen worden gebruikt om de onderdeken ook aan de bovenkant vast te zetten. Zo krijg je een bescherming om meer dan 85% van de omtrek van de hangmat. Dankzij de hydrofobe isolatie beschermt CLIMASHIELD Apex tegen wind, kou en vocht.

Aan het hoofd en voeten end is de onderdeken voorzien van elastieken trekkoorden om zo de “stromende” koude lucht tegen te gaan. Door het aantrekken van deze koorden sluit de onderdeken perfect aan op de hangmat en vormt zo de zogenaamde footbox en shoulderbox. (deze delen van het lichaam die het snelst cold spots krijgen worden hierdoor beschermd tegen afkoelen. Het ontwerp van de onderdeken garandeert een constante, maximale “loft” van de isolatie.

OTUL is niet alleen een hangmat onderdeken! Door de op de juiste afstand van elkaar geplaatste lussen kunt u de OTUL gebruiken als topquilt of als poncho. In de topquilt-modus wordt OTUL een dekbed welke je van de onderkant kund sluiten (halve slaapzak) en dus een eventuele slaapzak volledig vervangt. Het gebruik van twee OTUL onderdekens (één als onderdeken en één als topquilt) creëert de perfecte “warmtebubbel” voor een goede nachtrust. De tweede functie van OTUL is een poncho jas welke vooral handig kan zijn tijdens stops, maaltijdpauzes en andere stationaire activiteiten. Wachtend op koffie in de ochtend of dromend de zonsondergang bewonderen in de bergen wordt met deze functie niet langer geassocieerd met de bittere vorst!

 

Specs:

  • Universele, drie seizoenen (herfst-winter-lente) onderdeken
  • Beschermt tegen vorst en wind
  • CLIMASHIELD Apex- hydrofobe isolatielaag met hoge isolatie eigenschappen
  • Ook te gebruiken als topquilt in de hangmat
  • kan worden gebruikt als warme poncho voor de koude momenten in het kamp
  • Eenvoudige ophang en afstel mogelijkheden
  • Temperatuurbereik tot ongeveer -2 a -4 ° C
  • Eenvoudige ophang en afstel mogelijkheden

PRIJS 139€

lesovik
0